Trimble Connect ma zasady przechowywania danych, które określają, jak długo dane przechowywane na platformie są zachowywane po zakończeniu subskrypcji.
Jeśli Twoja organizacja nie ma już żadnych aktywnych płatnych subskrypcji obejmujących Trimble Connect, dane Twojego konta i projektów nie zostaną natychmiast usunięte. Trimble przechowuje te dane przez 90 dni, umożliwiając wyodrębnienie potrzebnych informacji, które chcesz zachować.
Kiedy rozpoczyna się okres przechowywania?
Okres przechowywania ma zastosowanie, gdy wszystkie płatne subskrypcje powiązane z kontem, które zapewniają dostęp do Trimble Connect, wygasły lub zostały zakończone.
Na potrzeby niniejszych zasad aktywna subskrypcja Trimble Connect może obejmować:
- Subskrypcję Trimble Connect zakupioną jako samodzielny produkt.
- Subskrypcję innego produktu Trimble obejmującą Trimble Connect.
- Pakietowe rozwiązanie Trimble Construction One obejmujące Trimble Connect.
W związku z tym 90-dniowy okres przechowywania wynikający z wygaśnięcia subskrypcji ma zastosowanie, gdy konto nie ma już żadnych odpowiednich płatnych subskrypcji Trimble Connect.
Jak długo dane są przechowywane?
Trimble przechowuje dane konta i projektów przez 90 dni od wygaśnięcia lub zakończenia odpowiednich subskrypcji. Okres ten pozwala klientom wyodrębnić dane, które chcą zachować.
Ważne: Po zakończeniu 90-dniowego okresu przechowywania Trimble nie jest już zobowiązane do przechowywania danych i mogą one zostać usunięte. Nie oznacza to, że dane zostaną koniecznie usunięte dokładnie 90. dnia. Nie należy jednak zakładać, że dane pozostaną dostępne po upływie okresu przechowywania.
Jakie dane obejmuje 90-dniowy okres przechowywania?
90-dniowy okres przechowywania dotyczący zakończonej subskrypcji ma zastosowanie do danych projektów Trimble Connect, w tym:
- Projektów
- Plików i folderów
- Zadań do wykonania i tematów BCF
- Widoków i grup widoków
- Niestandardowych metadanych
- Niestandardowych zestawów właściwości
- Grup organizatora
- Grup użytkowników projektu
Co zalecamy?
Jeśli planujesz nie odnawiać subskrypcji, zalecamy:
-
Przejrzyj swoje projekty z wyprzedzeniem
Zidentyfikuj projekty i informacje, które chcesz zachować. -
Wyodrębnij ważne dane *
Pobierz i zapisz potrzebne informacje przed upływem 90-dniowego okresu przechowywania. -
Nie czekaj do końca okresu przechowywania *
Wyodrębnij dane odpowiednio wcześnie, aby mieć pewność, że zachowasz wszystkie potrzebne informacje. -
Twórz regularne kopie zapasowe *
Trimble zaleca regularne eksportowanie danych projektów i tworzenie ich kopii zapasowych, aby pomóc zapobiegać utracie danych. -
Przejrzyj konta Trimble swojej organizacji *
Jeśli Twoja organizacja ma wiele kont Trimble, upewnij się, że projekty, które chcesz zachować, zostaną przeniesione na preferowane konto z aktywną subskrypcją Trimble Connect. Trimble informuje, że klienci są odpowiedzialni za przeniesienie danych projektów lub poproszenie Trimble o ich przeniesienie na konto, które chcą zachować.
* Do wykonania tej procedury zalecamy użycie Trimble Connect Sync.
Podsumowanie
Jeśli Twoje konto nie ma już żadnych aktywnych płatnych subskrypcji obejmujących Trimble Connect:
- Twoje dane nie zostaną natychmiast usunięte.
- Trimble przechowuje dane Twojego konta i projektów przez 90 dni.
- W tym okresie należy wyodrębnić informacje, które chcesz zachować.
- Po upływie 90 dni Trimble nie jest już zobowiązane do przechowywania danych i mogą one zostać usunięte.
Dlatego zalecamy wyodrębnienie lub utworzenie kopii zapasowej wszelkich ważnych informacji na długo przed zakończeniem 90-dniowego okresu przechowywania.
Więcej informacji
Szczegółowe informacje można znaleźć w oficjalnych standardach i procedurach przechowywania danych Trimble Connect.
Komentarze
Komentarze: 0
Komentarze do artykułu są zablokowane.