Traptreden modelleren in Tekla Structures Week 41, 2019

U beschikt in Tekla Structures over diverse systeemcomponenten waarmee u trappen inclusief traptreden kunt modelleren, bijvoorbeeld systeemcomponent Trap (71). In dit systeemcomponent kan voor het maken van de traptreden gebruik worden gemaakt van een traptredendatabase:

In deze traptredendatabase zijn standaard een groot aantal veelvoorkomende tredeprofielen van leveranciers vastgelegd.

Echter, het kan natuurlijk voorkomen dat er wijzigingen plaatsvinden in de traptreden, bijvoorbeeld afmetingen van traptreden die wijzigen, treden die niet meer worden geleverd, etc.. Om de Tekla Structures-gebruikers van de laatste stand van zaken te kunnen voorzien, stellen leveranciers dan ook steeds vaker hun producten beschikbaar op Tekla Warehouse.

Wellicht gebruikt u als Tekla Structures-modelleur deze traptredendatabase al jaren waarbij u van bepaalde typen traptreden die u gebruikt, weet dat de door u toegepaste tredetypen bestaan en geleverd kunnen worden. Dan is het natuurlijk geen enkel probleem om deze database te gebruiken en te blijven gebruiken. Dat is ook de reden dat de databases nog steeds in uw Tekla Structures-versie beschikbaar zijn. Daarnaast wisselt u wellicht Tekla Structures-modellen uit waarin u traptreden uit de traptredendatabase hebt gebruikt. Als de ontvanger van uw model niet zou beschikken over deze traptredendatabase, zou het model niet compleet zijn. Een stukje veiligheid dus.

Om meer flexibel te kunnen zijn beschikt Tekla Structures ook al jaren over gebruikerscomponent Trede waarmee u traptreden handmatig kunt modelleren of in systeemcomponenten kunt toepassen:

Gebruikerscomponent Trede is standaard beschikbaar in Tekla Structures en heeft als grote voordeel dat u alle gewenste typen traptreden als instelling op kunt slaan zodat u ook niet (meer) afhankelijk bent van wijzigingen in het assortiment van leveranciers.

Klik hier voor meer gedetailleerde informatie.